fbpx

Hoe zonnepanelen voor particulieren geïnstalleerd kunnen worden

Zonnepanelen zijn een populaire keuze voor particulieren die op zoek zijn naar een manier om duurzame energie op te wekken en tegelijkertijd hun energiekosten te verlagen. Maar hoe worden zonnepanelen precies geïnstalleerd op het dak van een woning? Laten we eens kijken naar drie belangrijke factoren: dakrichting, dakhelling en de juiste hoeveelheid zonnepanelen.

Dakrichting

De richting waarin uw dak gericht is, kan van grote invloed zijn op de hoeveelheid zonlicht die uw zonnepanelen opvangen. Als uw dak naar het zuiden is gericht, zullen uw zonnepanelen het meeste zonlicht opvangen en dus het meeste elektriciteit opwekken. Dakrichtingen naar het oosten en westen zullen ook nog een behoorlijke hoeveelheid zonlicht opvangen, hoewel dit lager zal zijn dan bij een dak dat naar het zuiden is gericht. Als uw dak naar het noorden is gericht, zullen uw zonnepanelen het minste zonlicht opvangen en dus ook het minste elektriciteit opwekken.

Dakhelling

Naast de dakrichting is ook de dakhelling van belang voor het opwekken van elektriciteit met zonnepanelen. Een dak dat gericht is naar het zuiden en een helling heeft van 30 tot 40 graden is ideaal voor zonnepanelen. Als uw dak echter een helling heeft van minder dan 30 graden of meer dan 40 graden, zullen uw zonnepanelen minder elektriciteit opwekken.

Hoeveelheid zonnepanelen

Tot slot is het belangrijk om de juiste hoeveelheid zonnepanelen te installeren voor uw woning. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals uw energieverbruik, de grootte van uw dak en de hoeveelheid zonlicht waar uw woning aan wordt blootgesteld. Voltalux kan u helpen bij het bepalen van de juiste hoeveelheid zonnepanelen voor uw woning.

Bekijk andere artikelen 

Zijn zonnepanelen geschikt voor elk type dak?

De ultieme gids voor vragen over zonnepanelen

Zonnepalen parallel of serie installeren?