fbpx

Dakrenovatie? Kies voor de dakdekkers van Voltalux

Eerlijk, snel en transparant. Dat is vaak wat onze dakdekkers en wij van onze klanten horen wanneer ze kiezen voor een dakrenovatie met Voltalux als partner. Wij leveren kwalitatief en hoogstaande dakrenovaties voor een eerlijke prijs. Dus wil je dat binnen de kortste keren jouw dak is gerenoveerd met verduurzaming als één van de uitgangspunten? Vraag een offerte aan en binnen 24 uur nemen wij contact met je op!

Eigen erkende installateurs

Gecertificeerde experts in eigen dienst zorgt voor betrouwbaarheid.

Binnen 3 weken

Een vlotte transitie naar duurzame oplossingen.

A-merken tegen scherpe tarieven

Alleen de beste merken zijn goed genoeg. Kwaliteit gecombineerd met toegankelijkheid.

Wat voor soort dakrenovaties zijn er?

Er zijn verschillende soorten dakrenovaties. Dit is per dak en klant verschillend en ligt aan de huidige staat van het dak en wat voor verbeteringen je aan je dak wil toevoegen. Onze dakdekkers voeren de volgende soorten uit:

Dakreparatie

Is de dakbedekking van jouw huis beschadigd of versleten? Dan dient je dak gerepareerd te worden. Vaak doe je dit zelf niet, maar kies je voor een dakdekker. Van het vervangen van kapotte dakpannen tot aan het repareren van lekkages op daken. Onze dakdekkers voeren dit dagelijks uit, zodat je altijd een droog dak boven je hoofd hebt.
Contact opnemen

Vervangen van dakbedekking

Dit ligt in lijn met dakrenovatie. Het kan echter noodzakelijk zijn dat je een volledige vervanging van dakbedekking nodig hebt, zodat de dakreparatie goed uitgevoerd kan worden. Dit omvat het verwijderen van de oude dakbedekking en het installeren van nieuwe, zoals dakpannen, leien, of metalen dakbedekking.
Contact opnemen

Dakisolatie

Wil je jouw dak verduurzamen? Dan kun je ervoor kiezen om je de isolatie van het dak aan te pakken. Dit helpt om de energie-efficiëntie van je woning te verbeteren en de energiekosten te verlagen. Wij isoleren daken door middel van isolatiemateriaal aan te brengen op de zolder of de dakspanten te vervangen.
Contact opnemen

Dakgoten en dakranden

Heb je last van lekkende dakgoten en dakranden? Onze dakdekkers vervangen of repareren deze dagelijks. Het is belangrijk om hier vroeg bij te zijn, omdat je last kan gaan krijgen van lekkages met schimmel in huis als gevolg.
Contact opnemen

Dakramen of dakkapellen toevoegen

Wanneer je meer natuurlijk licht of extra ruimte op jouw zolder wil, kun je overwegen om dakramen of dakkapellen toe te voegen aan het dak van jouw woning.
Contact opnemen

Zonnepanelen installeren

Wanneer je duurzame energie wil opwekken, kun je zonnepanelen op het dak laten installeren door de mannen van Voltalux. Wanneer je een dakrenovatie laat uitvoeren, kun je er voor kiezen om ook direct zonnepanelen op dak te laten installeren door ons.
Contact opnemen

Het type dakrenovatie dat nodig is, hangt af van de specifieke behoeften van de klant, het dak en het budget. Het is belangrijk om een professionele dakdekker in te schakelen om een inspectie uit te voeren en advies te geven over welke renovaties het meest geschikt zijn voor jouw situatie. Voltulax is daar een betrouwbare partner voor. Vul het contactformulier in of vraag de offerte aan en wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.

Welke stappen kan ik nemen om mijn dak in goede staat te houden na de renovatie?

Vijf tips die je zelf kunt doen om zo lang mogelijk te genieten van je dakrenovatie:

1

Regelmatig onderhoud

Check met enige regelmaat je dak op beschadigingen en losse dakbedekking. Repareer eventuele schade onmiddellijk om grotere problemen te voorkomen of huur een dakdekker in als je dit zelf niet kunt.

2

Controleer de dakgoten

De grootste reden van lekkages en waterschade in huis zijn dakgoten die verstopt zijn. Zorg ervoor dat er geen verstoppingen zijn in dakgoten en regenpijpen. Check deze uitvoerig wanneer de herfstperiode aanbreekt.

3

Snoei bomen in de buurt

Staan er bomen met daken overhellend boven je dak: snoei of laat deze snoeien. In Nederland hebben we regelmatig te maken met hevige weersomstandigheden, waardoor takken afbreken en schade aanrichten aan jouw dak. Hierdoor kan een dakrenovatie opeens urgent zijn.

4

Laat periodieke inspecties uitvoeren

Onze dakdekkers zijn professioneel en bieden services aan. Laat je dak bijvoorbeeld om de paar jaar inspecteren om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen voordat ze ernstig worden.

Mogelijkheden bespreken?

Onze dakdekkers zijn expert op gebied van dakrenovaties

Onze dakdekkers zijn experts op het gebied van dakrenovaties. Met jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van verschillende daktypen en materialen, leveren wij hoogwaardige renovatiediensten die voldoen aan de specifieke behoeften van elke klant. Of het nu gaat om het vervangen van dakbedekking, het verbeteren van isolatie, het oplossen van lekkages of het integreren van energie-efficiënte oplossingen. Onze dakdekkers leveren hoge kwaliteit en zorgen ervoor dat jouw dakrenovatie project professioneel wordt uitgevoerd en jouw dak in topconditie wordt gehouden.

Veelgestelde vragen over dakrenovaties

Een dakrenovatie kan de energie-efficiëntie van jouw huis aanzienlijk verbeteren. Door middel van betere isolatie, verbeterde luchtdichtheid en reflecterende dakbedekking kan warmteverlies in de winter worden verminderd en de koeling in de zomer worden verbeterd. Daarnaast raden wij altijd aan om direct zonnepanelen te laten plaatsen (mits het budget het toelaat) wat ook bijdraagt om energie-efficiënter te leveren. Dit is eerst een initiële investering, maar deze investering zul je op de lange termijn terugverdienen. Bovendien biedt een dakrenovatie de gelegenheid om ventilatie te verbeteren en duurzame materialen te gebruiken, wat de algehele energie-efficiëntie van jouw huis kan verhogen, waardoor je zowel energie als geld bespaart en milieuvriendelijker woont.

Nee, er zijn geen nationale subsidies beschikbaar voor dakrenovaties. Wel kun je via de gemeente in aanmerking komen voor een subsidie. Raadpleeg de website van jouw gemeente om te kijken of jouw gemeente dat aanbiedt.

Elk dak is uniek en het hangt af wat voor renovatie de dakdekker moet uitvoeren. Je kunt er doorgaans van uitgaan dat dakbedekking voor platte daken ongeveer € 45 tot € 55 per vierkante meter kosten en € 60 tot € 130 per vierkante meter voor schuine daken.