★★★★★ 5/5 | Bekijk alle reviews.

Veelgestelde vragen

Antwoord op uw vragen

Hieroonder kunt u de veelgestelde vragen samen met de antwoorden vinden. Heeft u geen antwoord kunnen vinden op uw vraag of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Is het nog wel nuttig om zonnepanelen te plaatsen?

MilieuCentraal adviseert dat investeren in zonnepanelen op uw dak een verstandige keuze is. Zelfs als de salderingsregeling wordt afgebouwd, blijft het een goede investering. Houd er echter rekening mee dat de terugverdientijd van zonnepanelen wel beïnvloed kan worden door de afbouw van de salderingsregeling. Momenteel is de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen ongeveer 7 jaar.

Hebben zonnepanelen onderhoud nodig?

Zonnepanelen moeten regelmatig worden onderhouden, maar gelukkig niet al te vaak. Eén tot twee keer per jaar moet u uw zonnepanelen schoonmaken. Hoewel u dit zelf kunt doen, is er wel een risico op beschadiging van de panelen. Laat het daarom over aan specialisten om problemen te voorkomen en om van groene energie optimaal te blijven genieten.

Moet ik een omvormer gebruiken?

Het antwoord op de vraag is heel simpel: U heeft altijd een omvormer nodig als u zonnepanelen heeft. Zonder omvormer kunt u de opgewekte stroom niet gebruiken. Een omvormer is als brandstof voor een auto, het is noodzakelijk voor uw zonnepanelen.

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

Zonnepanelen gaan gemiddeld ongeveer 25 jaar mee en vaak zelfs nog langer. Dit betekent dat ze een duurzame investering zijn en dat je er lang van kunt genieten. Bovendien bespaar je met zonne-energie van je eigen dak aanzienlijk op je energierekening.

Hebben zonnepanelen nut in de winter?

In de winter wekken zonnepanelen nog steeds energie op, omdat ze licht opvangen en niet warmte. Echter, doordat de dagen korter zijn en de zon lager staat, vangen ze wel minder licht op, wat leidt tot een lager rendement. Dit betekent dat ze minder energie produceren dan in de zomer.

Wat als de zon niet schijnt?

Het is een veelvoorkomende misvatting dat zonnepanelen alleen werken als de zon schijnt, maar ze leveren daadwerkelijk nog steeds stroom bij bewolking of regen. Het belangrijkste is dat zonnecellen daglicht nodig hebben om te werken, hoewel sterkere lichtomstandigheden zorgen voor een hogere stroomopbrengst.

Wat als het regent?

Regen is goed voor zonnepanelen. Het helpt de panelen schoon te maken, wat zorgt voor een hogere opbrengst. Het is wel belangrijk dat de panelen onder een hoek worden gemonteerd, zodat het water en vuil weg kunnen lopen.

Wat als ik meer zonnepanelen heb dan mijn verbruik?

Wanneer u meer stroom produceert dan u verbruikt, kunt u het overschot aan stroom terugleveren aan het energienet. Dit noemt men salderen. Vanaf 2025 zal de salderingsregeling geleidelijk worden afgebouwd. Het is daarom verstandig om uw stroomverbruik af te stemmen op uw stroomproductie.

Hoelang is salderen nog mogelijk?

Vanaf het jaar 2025 zullen huishoudens en kleine bedrijven geleidelijk minder kunnen salderen. In 2031 zal salderen niet meer mogelijk zijn. Elk jaar zal het bedrag dat huishoudens en kleine bedrijven kunnen salderen iets afnemen tot het jaar 2031, wanneer het saldo op 0% zal komen te staan. Momenteel (2023) kunt u 100% salderen.

Kan ik achteraf zelf zonnepanelen bijplaatsen?

Het is volgens de wet wel toegestaan om zelf zonnepanelen te installeren, maar hiervoor is veel voorbereiding nodig. Het kan lastig zijn om de juiste apparatuur aan te schaffen en er bestaat een risico dat het niet lukt of dat je vastloopt als je geen professionele hulp inschakelt. Veiligheid is hierbij het belangrijkste punt om rekening mee te houden.

Hoeveel zonnepanelen moet ik plaatsen bij een verbruik van 1000 kWh?

Om te voorzien in een jaarlijks stroomverbruik van 4000 kWh, heeft u ongeveer 12 zonnepanelen nodig. Het aantal zonnepanelen kan echter variëren per situatie en is afhankelijk van factoren zoals schaduwwerking en de hellingshoek van uw dak. Het aantal dat genoemd wordt is dan ook slechts een schatting.

Waar is Voltalux gevestigd?

Voltalux is gevestigd in Industrieweg 12H te Vught.

Zijn er openstaande vacatures bij Voltalux?

Ja, wij zijn op zoek naar installateurs die ons team komen versterken. Interesse? Neem gerust contact met ons op!

Welke zonnepanelen installeert Voltalux?

Wij kunnen alle soorten zonnepanelen installeren. Ons team bestaat uit ervaren monteurs waarvoor geen klus te moeilijk is!

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

U kunt eenvoudig, vrijblijvend en gratis een offerte aanvragen. Dit kunt u doen door te klikken op Gratis Dakcheck Aanvragen.

Geen twijfel mogelijk...

Zonne-energie? Voltalux is uw partner!

  • Gemiddelde levertijd: 3 weken
  • Gebruik van A-merken
  • Gemiddeld 25 jaar productgarantie
  • Advies op maat
  • Monitoring op afstand
  • Erkende installateurs
  • Vrijblijvende offerte
voltalux-netherlands

Teruggebeld worden?

Laat uw gegevens achter en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Terugbelverzoek

Vul het formulier in en wij bellen u terug!

Terugbelformulier

google

Google Reviews

U kunt hieronder de feedback van onze klanten teruglezen. Bent u net zo tevreden over Voltalux?
Laat ook een review achter op Google!

n-icon

Kees Mudde

★★★★★

Gekozen voor Voltalux vanwege scherpe offerte en snelle levertijd. Planning en uitvoering gewoon tip-top in orde. Hele nette jongens die de panelen hebben geplaatst; had zelf kabel binnen gelegd en Voltalux electrcien heeft de boel netjes aangesloten. Prima club, ik beveel aan.

b-icon

Bor ne

★★★★★

Snelle service, digitaal veel informatie voorhanden. Goede prijs voor goede kwaliteit. Op de dag zelf prima en netjes werk afgeleverd.

r-icon

Eric Fortuin

★★★★★

15 facturen bij verschillende bedrijven vergeleken. Voltalux had de scherpste offerte en de snelste levering. Montage is keurig verlopen. Ze waren erg vriendelijk en dachten goed mee. Complimenten aan Nasir.

p-icon

Payam jahromizadeh esmaili

★★★★★

Binnen 1 maand hebben ze mijn zonnepanelen.
Ze hebben Alles netjes gemonteerd en weggewerkt.

r-icon

Ron Duinhouwer

★★★★★

Heel tevreden over de snelle service en plaatsing vande 9 zonnepanelen. Vriendelijke jongens en goede uitleg van de werking en de bijbehorende app.

a-icon

Arjen van Toorn

★★★★★

Goede offerte, snelle levering en goed rekening gehouden met mijn wensen tijdens de installatie. Aanvankelijke planning lukte niet i.v.m. wind. Maar ze waren erg flexibel en installatie is in het weekend afgerond. Kortom zeer tevreden.