fbpx

Warmtepomp specialist: duurzaam verwarmen en koelen

Eerlijk, snel en transparant. Dat is wat mensen zeggen wanneer ze in zee gaan met de mannen van Voltalux. Dus wil je binnen de kortste keren jouw nieuwe warmtepomp geïnstalleerd hebben en de eerste stappen nemen om jouw huis te verduurzamen? Vraag een offerte aan en binnen 24 uur nemen wij contact op!

Eigen erkende installateurs

Gecertificeerde experts in eigen dienst zorgt voor betrouwbaarheid.

Binnen 3 weken

Een vlotte transitie naar duurzame oplossingen.

A-merken tegen scherpe tarieven

Alleen de beste merken zijn goed genoeg. Kwaliteit gecombineerd met toegankelijkheid.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp werkt volgens een ingenieus proces dat warmte uit de omgeving haalt en gebruikt om een gebouw of woning te verwarmen. Hier zijn de stappen waarin een warmtepomp werkt:

Dit unieke en technologische proces van warmteopname, compressie, afgifte en ontspanning maakt warmtepompen zeer efficiënt en milieuvriendelijk. Het maakt gebruik van natuurlijke warmtebronnen en verbruikt minder energie dan standaard verwarmingssystemen. Je kunt een warmtepomp installatie uiteraard aansluiten op jouw zonnepanelen, zodat het je geen stroom kost van een elektriciteitsleverancier.

Welke warmtepomp merken biedt Voltalux aan?

Wij bieden Panasonic warmtepompen en Samsung warmtepompen aan. Beide merken zijn zeer vooruitstreven en innovatief wanneer het gaat om de warmtepompen. Wanneer je kiest voor één van deze merken, weet je zeker dat je kiest voor betrouwbaarheid en energie-efficiëntie. Doordat wij al jaren met deze merken werken en ruim 380+ woningen voorzien hebben van een warmtepomp, weten wij dat ze goed zijn en voldoen aan de hoge eisen die het moet bezitten. Hierdoor heb je jarenlang plezier van jouw warmtepomp installatie.

6 voordelen van een warmtepomp

1

Energie-efficiënt

Een warmtepomp is energiezuinig omdat deze warmte uit de omgeving haalt. Door middel van innovatieve technologie is deze pomp in staat om jouw huis te verwarmen. Hierdoor verbruik je minder je eigen verwarming.

2

Milieuvriendelijk

Een warmtepomp stoot geen broeikasgas uit en vermindert de CO2-uitstoot. Hierdoor draag je bij een aan schoner en duurzamer klimaat.

3

Besparing op energiekosten

Een warmtepomp is eerst een investering, maar leidt tot een besparing op de energiekosten. Op de lange termijn ben je goedkoper uit. Bekijk op de rijksoverheid welke subsidies er gelden voor een warmtepomp om de eigen investering te verlagen.

4

Koelt en verwarmt

Doe onderzoek, want sommige warmtepompen kunnen koelen en verwarmen. Hierdoor hoef je niet apart nog een airco aan te schaffen en kun je het hele jaar genieten van een comfortabel binnentemperatuur.

5

Lange levensduur

Warmtepompen hebben een lange levensduur. Echter, dien je deze wel met enige regelmaat zelf te onderhouden of te laten onderhouden.

6

Maakt geen tot weinig geluid

de meeste warmtepompen maken geen herrie, waardoor je geen last krijgt van het geluid.

Mogelijkheden bespreken?

Veelgestelde vragen over een warmtepomp

Bij de installatie van een warmtepomp is het van groot belang dat je huis goed geïsoleerd is om warmteverlies te minimaliseren. Overweeg ook het gebruik van geschikte verwarmingssystemen, zoals vloerverwarming, om de efficiëntie te verhogen.

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken hoe je warm water wil opwekken, bijvoorbeeld door een warmtepompboiler te integreren in het systeem voor de warmwatervoorziening.

Zorg ervoor dat je elektrische groep genoeg energie kan opwekken voor een warmtepomp en kies een geschikte locatie met goede ventilatie voor de installatie van het systeem.

Heb je hier hulp bij nodig? Onze adviseurs staan voor je klaar en komen graag op locatie om je te helpen en voor te bereiden om de juiste keuzes te maken.

Ja, warmtepompen zijn energiezuinig omdat ze warmte recyclen en minder elektriciteit gebruiken dan standaard verwarmingssystemen.