fbpx

Zonnepanelen specialist, wek je eigen stroom op

Ben je op zoek naar een betrouwbare en ervaren partner voor jouw zonne-energieproject? Kies voor Voltalux. Wij zijn gespecialiseerd in hoogwaardige zonne-energiesystemen en bieden op maat gemaakte oplossingen aan voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Door het plaatsen van zonnepanelen kun je niet alleen jouw energiekosten verlagen, maar ook bijdragen aan een schonere en groenere toekomst. Bovendien stijgt de waarde van jouw woning of bedrijfspand en krijg je een hoger energielabel. Een win-win-situatie voor iedereen!

Eigen erkende installateurs

Gecertificeerde experts in eigen dienst zorgt voor betrouwbaarheid.

Binnen 3 weken

Een vlotte transitie naar duurzame oplossingen.

A-merken tegen scherpe tarieven

Alleen de beste merken zijn goed genoeg. Kwaliteit gecombineerd met toegankelijkheid.

In 4 stappen uitgelegd hoe zonnepanelen werken

De werking van zonnepanelen in 4 eenvoudige stappen.

Wat is het verschil tussen glas-glas panelen en glas-folie panelen?

Wanneer je kiest voor zonnepanelen kun je kiezen uit twee soorten. Dat zijn glaspanelen of glasfolie panelen. Om de keuze makkelijker te maken hebben we de soorten tegen elkaar uitgelicht.

Verschil qua opbouw van de panelen

Klik hier voor de verschillen

Verschil in duurzaamheid en levensduur

Klik hier voor de verschillen

Verschil in efficiëntie

Klik hier voor de verschillen

De keuze tussen glas-glas en glas-folie zonnepanelen hangt af van jouw specifieke behoeften, wensen en de toepassing van het zonnepanelensysteem dat je wil aanschaffen. Beide soorten hebben hun eigen voordelen en overwegingen, zoals duurzaamheid, efficiëntie en kosten. Onze zonnepaneel specialisten vertellen je er graag meer over en geven altijd vrijblijvend advies?

Wat is het verschil tussen een string-omvormer en micro-omvormer?

Het grootste verschil is dat een string-omvormer meerdere zonnepanelen in een serie verbindt, terwijl een micro-omvormer elk zonnepaneel individueel verbindt. Dit maakt een micro-omvormer over het algemeen beter geschikt voor situaties waarin schaduwproblemen en verschillende plekken of hellingen van de panelen een rol spelen. Een string-omvormer kan efficiënter zijn bij grote installaties met dezelfde zonplekken, hellingen en omstandigheden. Vraag onze specialisten voor advies of meer informatie!

Welke merken gebruiken wij?

Wij vinden het belangrijk dat de klant kan kiezen uit de beste zonnepaneel merken. Ook is elk project een uniek project en hiervoor moeten wij zonnepanelen gebruiken die voor elke dakconstructie geschikt is. Elk merk heeft zijn voordeel:

Enphase staat bekend om zijn micro-omvormers en is geschikt voor parallel geschakelde zonnepaneelsystemen.

Growatt is een merk dat zich richt op omvormers en is geschikt voor in serie geschakelde zonnepaneelsystemen.

Jinko is een van de beste zonnepanelen leveranciers als het gaat om glas-folie zonnepanelen. Deze zijn efficiënt en kosteneffectief.

JAsolar biedt glas-op-glas zonnepanelen aan, die duurzaamheid en een lange levensduur bieden.

Blue Base is gespecialiseerd in platte dakconstructies voor zonnepanelen.

Esdec is bekend om zijn schuine dakconstructies voor zonnepanelen

De drie voordelen van zonnepanelen

1

Duurzame energiebronnen worden steeds belangrijker

Het fijne van zonne-energie is dat de zon een onuitputtelijke bron is van duurzame energie en milieuvriendelijk is. Wanneer je kiest voor het installeren van zonnepanelen draag je niet alleen bij aan het verminderen van fossiele brandstoffen, maar ook bij het verminderen van schadelijke broeikasgassen.

2

Hogere woningwaarde: eerst een investering, vervolgens een besparing

Uiteraard dien je eerst te investeren voordat je het terug kunt verdienen. Echter, wanneer je de zonnepanelen op je dak hebt liggen, zul je direct de voordelen van zonne-energie ervaren, want dit is terug te zien op jouw energierekening.
Heb je een koophuis? Dan hebben zonnepanelen een positieve invloed op de woningwaarde van jouw huis.

3

Onafhankelijk van energie-aanbieders

Kun je het nieuws uit begin 2022 nog herinneren? De energieprijzen stegen hard in korte tijd. Wanneer je zonnepanelen hebt, kun je zelf de regie in handen nemen van opgewekte energie. Je zit niet vast aan contracten van energie-aanbieders met sterk fluctuerende energieprijzen.

Mogelijkheden bespreken?

Onze reviews

Anouk van Lammeren
Anouk van Lammeren
2024-01-05
Gisteren zijn de panelen geplaatst en alles verliep top! De prijs was scherp tov andere aanbieders, de communicatie verliep soepel; je krijgt meteen reactie en wordt goed voorgelicht. De monteur Ayoub die ze gisteren kwam plaatsen was super vriendelijk, relaxed en kundig, hij nam ook de tijd om dingen uit te leggen. Ook de elektricien was een heel prettig iemand en hij leidde me door het hele proces van aanmelden op de app etc heen. Gewend aan de randstedelijke mentaliteit is dit Brabantse bedrijf een verademing. Hoe de panelen functioneren kan ik nog niet zeggen, maar so far so good!
bart menting
bart menting
2024-01-05
Professioneel team, vriendelijk en snel geholpen. Ook nog wat korting gekregen omdat ze het niet in 1 keer af konden werken.
Bram van Bakel
Bram van Bakel
2024-01-04
Heel blij met het professionele advies van Ilias en Voltalux. Zeer prettig contact en er werd snel gereageerd. Een goede partij!
Marlies
Marlies
2024-01-03
Scherpe prijs, snel geleverd en gemonteerd. Vriendelijk en professioneel personeel die goede uitleg geven. Meerdere bedrijven vergeleken blij dat we voor Voltalux hebben gekozen.
AMIR IBRISEVIC
AMIR IBRISEVIC
2024-01-02
Goed werk geleverd,gezellige monteurs....en nu geld besparen Dankjewel Voltalux👍
Peter Bouwens
Peter Bouwens
2023-12-19
12x glas op glas panelen laten plaatsen met micro omvormers. Ze kwamen netjes op tijd, stelde zich netjes voor en legde hun plan netjes in overleg uit. Panelen zijn zeer netjes gelegd, super tevreden. De elektricien kwam achter hun aan en heeft binnen alles netjes weggewerkt. Tot nu toe zeer tevreden met hoe alles verlopen is. Top gedaan Voltalux.
Tyron Blok
Tyron Blok
2023-12-17
Top geregeld door Voltalux Snelle reactie, duidelijke offerte en na 2 weken al geplaatst. Door 2 monteurs alles netjes geplaatst en afgeleverd, duidelijke uitleg over de installatie en bijbehorende app. 9x JA solar 435WP Enphase IQ8 micro-omvormers Enphase Metered
Claudio Roberto França Pereira
Claudio Roberto França Pereira
2023-12-16
Great installation service and equipment used. They came, explained everything to me, we discussed where the power line would go through in the house, always very friendly and patiently explained. I'm very satisfied with the service.
Pascal de Weerd
Pascal de Weerd
2023-12-06
Voltalux is een prima leverancier en installateur. Na het prettige offerte gesprek , waarin goed meegdacht wordt, zijn binnen 2 weken zonnepanelen geinstalleerd. Ik heb veel offertes gehad van bedrijven met constant dezelfde apparatuur (12x Jinko 435W panelen en 12x Enphase IQ8), dus gewoon appels met appels vergeleken, en geloof me ze zijn het goedkoopste. Installatie ging gesmeerd en je ziet dat de mannen op elkaar zijn ingespeeld. Goed gevoel overgehouden aan de ervaring met Voltalux.

Wat betekent de salderingsregeling?

Goed nieuws voor huiseigenaren: de salderingsregeling blijft behouden! Eerder was
er een plan om deze regeling stapsgewijs af te bouwen vanaf 2025, maar dit voorstel
is verworpen door de Eerste Kamer. Dit betekent dat je, als je zonnepanelen
overweegt te installeren, kunt blijven profiteren van de voordelen van saldering. Je
kunt de elektriciteit die je opwekt maar niet direct gebruikt, terugleveren aan het
elektriciteitsnet en daarvoor een vergoeding ontvangen. Dit zorgt niet alleen voor een
duurzamere toekomst, maar ook voor blijvende besparingen op je energierekening,
dankzij de voortzetting van deze regeling.

De salderingsregeling is een financiële regeling die het voor huiseigenaren aantrekkelijk maakt om zonnepanelen te installeren. Het houdt in dat de elektriciteit die je met jouw zonnepanelen opwekt en niet direct verbruikt, teruggeleverd wordt aan het elektriciteitsnet. In ruil daarvoor ontvang je een vergoeding in de vorm van (salderings)krediet. Dit krediet wordt verrekend met de elektriciteitskosten die je moet betalen wanneer jouw zonnepanelen niet genoeg elektriciteit produceren om aan de persoonlijke behoeften te voldoen.

Onze werkwijze voor een duurzaam proces

1

Kennismaking

Tijdens deze fase leren we elkaar kennen. We luisteren naar jouw behoeften, doelen en verwachtingen. Dit kan zowel telefonisch als via een persoonlijk gesprek op locatie plaatsvinden.

2

Ontwerp en plan

Onze experts gaan aan de slag met het creëren van een op maat gemaakt ontwerp en plan. Dit omvat een gedetailleerde uitwerking van de beste duurzame oplossingen voor jouw specifieke situatie.

3

Voorbereiding

Na goedkeuring van het ontwerp en plan starten we met de planning en voorbereiding. Dit omvat het opstellen van een gedetailleerd actieplan, het verzamelen van benodigde materialen en het inplannen van de uitvoering.

4

Uitvoering

Zodra het plan is goedgekeurd, starten we met de uitvoering. Onze ervaren en erkende installateurs en monteurs zorgen voor een professionele installatie volgens de hoogste standaarden.

5

Controle en oplevering

Na de uitvoering volgen kwaliteitscontroles en testen om te verzekeren dat alles correct functioneert. Pas als alles naar behoren werkt, wordt het project opgeleverd.

6

Service en nazorg

Ook na oplevering staan we paraat. Ons gratis service team is beschikbaar voor vragen, aanpassingen of storingen. We streven ernaar om je altijd te ondersteunen, zowel op afstand als op locatie.

Mogelijkheden bespreken?

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Zonnepanelen vereisen over het algemeen minimaal onderhoud, afgezien van regelmatige reiniging om vuil en stof te verwijderen. De levensduur van zonnepanelen varieert, maar ze kunnen meestal meer dan 25 jaar meegaan voordat de efficiëntie begint af te nemen.

De zonnepanelen op je dak produceren duurzame elektriciteit, die via een omvormer naar de apparaten wordt geleid die op dat moment stroom nodig hebben. Eventuele overbodige elektriciteit wordt opgeslagen in een thuisaccu. Zodra de accu vol is, wordt de overschotstroom teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Hier krijg je tot en met 2030 nog geld voor terug via de salderingsregeling.